Satış rekoru kıran oyuna mahalle baskısı


Çıktığı günden bu yana oyun piyasasını derinden sarsan ve satış rekorları kıran Call of Duty: Modern Warfare 2 Rusya'yı karıştırdı.

Call of Duty serisinin altıncı oyunu olan Modern Warfare 2'nin piyasaya çıkması çok uzun zamandır bekleniyordu. Satışa çıkmasıyla birlikte 24 saat içinde tam 5 milyon kopya satan oyun ayı zamanda senaryosuyla da ilgi çekmeyi başardı. Oyunun senaryosuna göre Rusya Federasyonu'nun yönetimini ele geçiren aşırı milliyetçi bir grup yüzünden Amerika ve Rusya savaşmaya başlamıştır. Bu iki devin savaşını konu alan belki yüzlerce oyun yapılmıştır ama daha önce hiçbirisinde Ruslar'ın terörist gibi gösterildiğini zannetmiyoruz.

Rusya'daki bir havaalanında geçen olaylı bölümde bir terörist gurubun içine sızmak için silahsız sivilleri öldürmek gerekiyor. Rusya'da gittikçe büyüyen tepkilerin sebebi de bu. Oyunun yasaklanması yönünde resmi bir karar çıkmamış olmasına rağmen "aba altından sopa göstererek" satış yapan mağazaların baskı altına alındığı söyleniyor. Hatta şu anda Modern Warfare 2'yi Rusya'da herhangi bir mağazada bulmanın mümkün olmadığı, stoklardaki oyunların depolara kaldırıldığı da gelen haberler arasında. Oyun yapımcısı Infinity Ward'ın internet sitesi de Rus hacker grupları tarafından taciz ediliyor.

Infinity Ward gelen tepkiler üzerine bu ay içinde ilgili bölümleri oyundan çıkararak "temiz" bir versiyon oynamak için gerekli olan yamayı hazırlayacağını duyurdu.

No Response to "Satış rekoru kıran oyuna mahalle baskısı"

Yorum Gönder

 

Copyright © 2009 Geyik....Herşeydir All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes